OM OSS

Sefyr är ett båttransportföretag som i huvudsak kör i den västra åländska skärgården.

Vår utgångspunkt är från Käringsunds gästhamn i Eckerö på västra Åland, ca 30 minuters bilfärd från Mariehamn. Hit tar du dig enkelt med exempelvis Eckerölinjens färja från Grisslehamn i Sverige. Det är även möjligt att komma mellan två av Eckerölinjens turer och på så sätt få en heldags utflykt till sjöss.  

Sefyrs huvudsakliga destinationer och utflykter är Märkets fyr, sälsafari och Signilskär. Men vi kan även erbjuda en enkel resa från "A till B" samt möjligheten att skräddarsy ett eget komponerat äventyr.

Kontakta mig så planerar vi upplevelsen efter just dina önskemål.

MER OM BÅTENS KAPTEN

Sefyr drivs och rattas av mig Fredrik Holmström, född och uppvuxen i Jomala på Åland. Sen barnsben har jag spenderat mina somrar i just Eckerö, på familjens stugby Holmströms stugor. Därför är jag väl bekant med, och van förare i, vattnen kring Eckerö.

Jag är utbildad kock och styrman och har bland annat arbetat en del på de stora färjorna i Östersjön.

Mina största intressen är jakt och fiske. Men självklart spenderar jag den mesta av min tid tillsammans med mina två döttrar och sambo.

OM BÅTEN

M/S Sefyr är av typen Watercat 1101  byggd i aluminium. Båten är ca 12,5 m lång och 3,5 m bred. Motorn är en Scania 500 hk med vattenjet, marchfart 17 knop och godkänd för max 12 passagerare. Hon är besiktigad och CE-märkt. Självklart har vi flytvästar och livflottar för alla ombord.